Start treningsjobben allerede nå

Selv om det er mange måneder til det blir sommer og sykkelsesongen er i gang, kan det være lurt å komme i gang så smått allerede nå.

Vintermånedene gir oss en flott mulighet til å legge grunnlaget for sommeren, enten gjennom spinning, styrketrening og andre aktiviteter.

– Det er ingen tvil om at jevn trening gjennom store deler av året gir gevinst, enten man har som mål å sykle Pilegrimsrittet raskere enn tidligere eller om det er en helsegevinst som er målet. Dessuten er det også bedre i forhold til belastningsskader og andre plager, sier Jon Håkon Slungård i Pilegrimsrittet.

Mange tilbyr spinning

Mange av treningssentrene rundt omkring i Trøndelag tilbyr spinningtimer til sine medlemmer. Dette er en fin trening for å opprettholde sykkeltreningen, samtidig som det er sosialt og selvsagt god trening.

– Det er egentlig ikke så viktig hva du trener, men spinning er selvfølgelig et meget godt alternativ for de som har plottet ut Pilegrimsrittet og andre sykkelritt til sommeren. Men like viktig er styrketrening og annen trening, som for eksempel løping eller ski. Det viktigste på denne tiden av året, er at du får brukt kroppen skikkelig og at det er lystbetont, fortsetter Slungård, som sier at sykkelturer ute også er mulig.

Men da er det viktig at man tar de forhåndsregler man kan i forhold til trasevalg og dekk. Og ikke glem refleks og lys når du er ute å tester sykkelformen.

Så kom deg inn i treningstøyet og start 2018 på en mest mulig sprek måte. Og så sees vi i Neadalen lørdag 8. september.